בשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות עלייה ניכרת במספר הישראלים אשר נאלצים להרכיב מכשירי שמיעה, הכוונה בעיקר לישראלים מבוגרים אשר מתמודדים עם ירידה דרסטית באיכות השמיעה מסיבות שונות.
העלייה במספר הישראלים אשר מרכיבים מכשירי שמיעה, נובעת באופן טבעי מהעובדה שיותר אנשים מרגישים ירידה באיכות השמיעה, אך מן הסתם הם לא היו מרכיבים מכשירים אלו, אם המודעות לנושא לא היתה עולה, הן בזכות התקשורת והן בזכות קופות חולים ומכוני שמיעה אשר מפרסמים את מוצריהם וכן מאמרים בנושא, וכן בזכות העובדה שכיום הרבה יותר פשוט למצוא מכשירי שמיעה באיכות גבוהה, אשר יכולים לאפשר לאותם אנשים לשמוע בצורה טובה, ולאורך זמן.
השאלה הגדולה היא כיצד בוחרים מכשיר שמיעה בצורה נכונה. בשוק ישנם סוגים שונים של מכשירי שמיעה (אנלוגי ודיגיטלי), ישנם מכשירי שמיעה שמורכבים בתוך האוזן וכאלה שמורכבים מסביב לאוזן, ישנם סוגים שונים של מכשירים אשר כל אחד אשר זקוק למכשיר שמיעה, יכול לחוש עם אחד מהם בנוח, על פי מה שמתאים לו כמובן.
בחלק הבא של המאמר, נתייחס לשאלה כיצד בוחרים מכשירי שמיעה. הדגש הוא על בחירה של אנשים מבוגרים, אשר על פי הערכות מדובר בלפחות 700 אלף איש מתוכם אשר זקוקים למכשיר שמיעה. ניתן לרכוש את המכשירים במכוני שמיעה, כמובן במידה ומתברר שאכן יש צורך להרכיב מכשיר כזה.
בוחרים מכשיר שמיעה בחוכמה
דבר ראשון שיש לזכור הוא, שבחירת מכשיר שמיעה מתבצעת בהתאם להמלצה של קלינאי תקשורת ושל רופא א.א.ג. לא ניתן לרכוש מכשיר שמיעה, סתם כך. אחרי שמתבצעות הבדיקות ומתקבלות ההחלטות, ניתן לקבוע איזה מכשיר מתאים, באיזה גודל והיכן ניתן להרכיב אותו.
דבר שני שצריך לקחת בחשבון, המכשיר חייב להיות מותאם לאוזן ואתם צריכים להרגיש נוח איתו. לכן, מה שחשוב לעשות הוא, לקחת את המכשיר לתקופת ניסיון. בדרך כלל מכוני שמיעה מאפשרים לקחת את המכשיר לתקופה של מספר שבועות לניסיון, בשביל לראות כיצד שומעים והאם הוא מורכב בצורה נוחה על האוזן.
דבר שלישי שצריך להתייחס אליו הוא דגם המוצר והחברה אשר מייצרת אותו. כמו בכל מוצר יש חשיבות לנקודות אלו, שכן ככל שהדגם משוכלל ואמין יותר, כך הוא יחזיק מעמד זמן רב יותר. מכשירי שמיעה אמורים להחזיק שנים רבות והם אמורים לשמש אותנו כל יום. לכן אנחנו נרצה להשתמש במכשיר איכותי ולא במכשיר אשר עלול להתקלקל במהרה.
דבר אחרון שחשוב לקחת בחשבון, הן העלויות. מכשירי שמיעה הם לא דבר זול, הם יכולים לעלות אלפי שקלים. ניתן לקבל החזרים והטבות מקופת חולים ומחברת ביטוח ועדיין לא מדובר במוצר זול. לכן רצוי שנרכוש מכשיר שאנחנו יכולים לעמוד בתנאי התשלום עליו וכן שישרת אותנו נאמנה על מנת שלא נרגיש שבזבזנו את כספנו לחינם.